Τηλεφωνικό Κέντρο : 2310 325 355

Δίνοντας στον έφηβο τη δυνατότητα και το χώρο να εκφραστεί και να ακουστεί

Το «σύμπλεγμα του αστακού» στην εφηβεία

--Με την εμψύχωση και καθοδήγηση Παιδοψυχιάτρου--

Η ομάδα εμψύχωσης εφήβων στο κέντρο «λόγος» φιλοδοξεί να δώσει το χώρο, το ασφαλές, απαλλαγμένο από συγκρούσεις περιβάλλον όπου οι έφηβοι θα μοιραστούν τις ανησυχίες τους, θα ακουστούν οι φωνές τους, θα αναγνωρίσουν τα εφόδια και τις δεξιότητές τους και εντέλει θα δομήσουν νέους τρόπους επικοινωνίας και κατανόησης τόσο του εαυτού, όσο και του άλλου.

Η εφηβεία είναι η περίοδος μετάβασης από την παιδική στην ενήλικη ζωή. Είναι σαν μια δεύτερη γέννηση που γίνεται προοδευτικά. Ο έφηβος καλείται να αφήσει την οικογενειακή προστασία, να αποχωριστεί την παιδική ηλικία και να προσαρμοστεί στις μεταμορφώσεις που συμβαίνουν: μεταμορφώσεις του σώματος, του πνεύματος και των συναισθημάτων. Μερικές φορές όλες αυτές οι συγκρούσεις οδηγούν τον έφηβο να βρει καταφύγιο μέσα του, να οχυρωθεί πίσω από ένα ψεύτικο κέλυφος. Όπως έχει πει η γνωστή παιδοψυχολόγος Françoise Dolto, η εφηβεία είναι το δράμα του αστακού: Όταν αλλάζουν εξωτερικό περίβλημα, οι αστακοί αρχικά χάνουν το παλιό και μένουν χωρίς καμία άμυνα για όσο χρόνο χρειάζεται να δημιουργηθεί το καινούριο. Σε όλο αυτό το διάστημα κινδυνεύουν πολύ. Έτσι και οι έφηβοι…

Το καθρέφτισμα των ρόλων, η δραματοποίηση, η συμβολοποίηση, η ταύτιση με τον ήρωα μέσα από μύθους και παραμύθια θα είναι εργαλεία μας σ’ αυτό το ταξίδι αυτογνωσίας. Σας προσκαλούμε να το ζήσουμε μαζί.

Συχνότητα συναντήσεων: κάθε 15 μέρες.

Διάρκεια: 2 ώρες.

Χώρος: Ν. Πλαστήρα 53Α, Πυλαία (όρια Χαριλάου), Θεσσαλονίκη.

­­­­­­­Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας με μήνυμα εδώ ή τηλεφωνήστε μας στα 2310 325355 και 2310 282824.

No Comment

Comments are closed.