Τηλεφωνικό Κέντρο : 2310 325 355

mindΠώς βοηθούν ο Παιδοψυχίατρος και ο Παιδοψυχολόγος;

Παιδοψυχίατρος

Είναι ο γιατρός που –μόνος ή σε συνεργασία με άλλους ειδικούς της διεπιστημονικής ομάδας– φροντίζει για την προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών, των εφήβων και των οικογενειών τους σε όλα τα επίπεδα (πρόληψη, διάγνωση και αποκατάσταση).

Συγκεκριμένα, ο παιδοψυχίατρος αξιολογεί το αναπτυξιακό στάδιο του παιδιού/εφήβου, ενώ επίσης συνεκτιμά τους διάφορους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν το παιδί/έφηβο, όπως είναι η σωματική ανάπτυξη και υγεία, τα συναισθηματικά και συμπεριφορικά συμπτώματα και οι οικογενειακοί, σχολικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες.

Έτσι, λειτουργεί διαγνωστικά, θεραπευτικά προς το παιδί, αλλά και συμβουλευτικά, υποστηρικτικά προς την οικογένειά του.

Παιδοψυχολόγος

Είναι ο ειδικός που μελετά τη νοητική, κοινωνική και ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών από την αρχή της ζωής ως την εφηβεία. Οι κύριοι τομείς παρέμβασης αφορούν τη γνωστική ανάπτυξη, την καλλιέργεια των κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων και τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του κάθε παιδιού και εφήβου. Ο παιδοψυχολόγος είναι επίσης αυτός που επικεντρώνεται στη διάγνωση και αντιμετώπιση μαθησιακών και αναπτυξιακών διαταραχών, στη διαχείριση συμπεριφορικών δυσκολιών, καθώς και στη χορήγηση ψυχομετρικών δοκιμασιών.

Πώς μπορώ να ξέρω ότι επιλέγω σωστά ως γονέας;

Κάθε παιδί και κάθε έφηβος είναι μοναδική προσωπικότητα με μοναδικές ανάγκες. Γι” αυτό ακριβώς στο κέντρο «λόγος» εργαζόμαστε ως διεπιστημονική ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι τόσο στη διάγνωση όσο και στη θεραπεία εμπλέκονται οι κατάλληλοι ειδικοί, εξασφαλίζοντας τη  βέλτιστη θεραπευτική προσέγγιση για το παιδί και σιγουριά για τους γονείς.

Για περισσότερη βοήθεια άμεσα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με κάποιο από τα κέντρα μας τηλεφωνικά ή με μήνυμα.